- 0 Polubienia
- 0 / 5
Składniki:
- 2 piersi kurczaka
- 2/3 główki sałaty lodowej
- parmezan
marynata:
- 1 cytryna
- 4 łyżki oleju
- pieprz czarny
- sól
sos:
- 1 żółtko
- 2 łyżki soku z cytryny
- 40ml octu winnego
- 120ml oliwy
- 1 łyżka musztardy dijon
- 6 szt. anchois
- cebula dymka
- 2 ząbki czosnku
- sos worcestershire
- sól
- pierz czarny
Przygotowanie:
- Piersi kurczaka marynujemy w marynacie, następnie smażymy. Pokrój mięso na cienkie paski.
- Składniki sosu miksujemy w malakserze na gładką masę.
- Sałatę rozdrobnij (porwij lub pokrój) , wymieszaj z sosem, posyp paskami piersi kurczaka i parmezanem.
Wskazówki:
- Sałatkę można też posypać grzankami.
Mniam
Prosta i smaczna sałatka – sałatka Caesara. Przepis pochodzi z programu Między kuchnią a salonem (TVN).